Domain regisztráció, webtárhely szolgáltatás, weboldal készítés és üzemeltetés - Alpha Hosting Kft.

Hírek, információk

Az alábbiakban cégünkről, szolgáltatásainkról, valamint egyéb technikai jellegű hírekről olvashat.

Tíz éve született az AMD Opteron

Tíz éve született az AMD OpteronNapra pontosan tíz éve, hogy az AMD hatalmas csinnadratta közepette bemutatta az Opteront, első 64 bites processzorát, amely alapjaiban változtatta meg a szerverpiacot. Piaci szerepe mára marginalizálódott, jelentősége azonban elvitathatatlan.

Húszéves az Intel Pentium

Húszéves az Intel PentiumHosszú várakozás előzte meg a Pentium processzorok megjelenését 1993-ban. A lapka szinte megduplázta az előző generációk teljesítményét és a "nagyok", a RISC-gyártók közé emelte az Intelt.


2011. június 1-től radikálisan lecsökken a .hu domain-regisztráció ideje

NIC2011. június 1-től módosul a .hu Domainregisztrációs Szabályzat. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért felelős Államtitkársága Nyitrai Zsolt államtitkár vezetésével egyeztetéseket kezdeményezett a .hu legfelső szintű domain alatti regisztráció felügyeletét ellátó Internet Szolgáltatók Tanácsával annak érdekében, hogy a magyar domain-regisztráció két hetes átfutási ideje radikálisan rövidüljön le.

Húszéves a magyarországi internet - Jubileumi kötetet adott ki az ISZT

ISZT - Internet Szolgáltatók TanácsaA magyarországi internet kezdetének meghatározásával kapcsolatban még az abban érintett szakemberek körében sincs feltétlenül egyetértés: van, aki már a 80-as évek nemzetközi elektronikus levelezési lehetõségét is az internet elõfutárának tekinti, és van olyan, aki a kereskedelmi szolgáltatók vagy az internetes média itthoni megjelenéséhez kapcsolja ezt az idõpontot.